22 Haziran 2008

Son Maç Yazım..

Bu Euro 2008le ilgili son postum..Bundan sonra Avrupa şampiyonu olsak bile başka post girmeyi düşünmüyorum..(Tabi dayanamayıp giredebilirim..Hele o gün gelsinde onu o zaman düşünürüz :) )..

Öncelikli maddem Hırvatistan Türkiye maçı..Bizimkiler şu mucize işini iyice abarttılar..Böyle olan bir film çekilse yönetmenine "hassktir artık" derdim.. Ama gel gör ki bizimkiler 3 filmdir -dozunu artıraraktan- imkansızı başarıyor..Eğer bu turnuvada şampiyon filan olursak tüm futbol taktikleri unutulacak tüm takımlar harıl harıl bizim "yumurta kapıya dayanınca oynama taktiği"ni uygulamaya çalışacaklar :)..

Bu sefer rakibimiz önceden çalışıp gelmiş..118 dakika boyunca gol atmamak için olağanüstü mücadel ettiler(defansımızın bel kemiği direk kardeşi de unutmamak lazım)..119. dakikada gol attıklarında "artık buradan Türkler bile çeviremez" diye sevinirlerken topu ağlarında gördüler..Ne yalan söyleyim sahadaki futbolcuların bile fazla bi umudu kalmamıştı..Ne yaptık ne ettik yine rakibin eline verdik :)..

Slaven Biliç'e ayrı bir parentez açmak istiyorum..İki gündür basınımız yerden yere vuruyor adamı..Suçu ise Fatih Terim'e "artık sus" işareti yapması..Gazetelerde boy boy haberi çıkıyor..Ama kimse aynı adamın Nihat çıkarken kendi seyircisine dönüp alkışlayın işareti yaptığını söylemiyor..Bir çok yazar Fatih Terim'in son derece antipatik olan hareketlerine "bi sus artık yaw" derken bunu bir 'gevur' yaptı diye hemen küplere bindi..Saçma..Ben orada Biliç'i benim ve birçok Türkü'ün sözcüsü olarak düşündüm..Kimse Fatih Terim'in oraradaki hareketlerine normal demesin gülmem bile..Ayrıca yedek kulübesinde Fatih Terim yerine Biliç'i görmeyi tercih ederim..Nokta..

Maç sonrası zaiyatımız 1 ölü 27 yaralı..Bizden başka bu durumlara düşen varmıdır bilmem?Yarı finale çıktığımız için bu kadar olay oluyorsa kupayı kaldırdığımızda neler olur düşünmek bile istemiyorum(sığınaklara saklanırız heralde).. "Elensek daha mı iyi ne?" sorusunu sormaktan kendimi alıkoyamıyorum..

Ve Rusya-Hollanda Maçı..Bu maç -tam anlamıyla- iki ucu b.klu değnekti..Grupların en iyi takımı Hollanda da elense, maça varını yoğunu koyan Rusya da elense 'futbolun adaleti' yok denecekti..Ben Rusya'yı tuttum..Gus Hiddink için mi ya da Rus kızları için mi yoksa turnuvanın küçük Emrah'ı olduğu için mi bilmiyorum..Bana çok sempatik geliyorlar..Rusya durumu 2-1 yapan golü attığında Ruslar kadar sevindim :)..Maç için söyleyecek fazla söz yok..Halı sahada yapılan büyüklere karşı küçükler maçı gibiydi..Rusya Hollanda defansını ayağında oynatarak istediği gibi ceza alanına girdi..Hollandalılar pozisyonları savuştursa bile top yine Rusyanın kontrolünde kaldı..
Turnuvanın Türkiyeden sonra en renkli takımı Rusya sanırım..Bir Türkiye-Rusya finali olsa ne güzel olur :)..

Önünüzde Almanya-Türkiye maçı var..Futbolcularımıza buradan taktik vermek istiyorum..Eğer Almanlar gol atamazsa kendi kalenize bir-iki tane sallayın.."Gerisini Almanlar düşünsün" :)..
NOT:Yazımı bitirirken birde "Almanlar yenildi diye bizde yenilmiş sayıldık" esprisi yapacaktım ama ikinci bir emre kadar böyle espriler yapma yasaklanmış..Sağlık olsun :)..

YAZI BİTERKEN JOJO-GET OUT(LEAVE) ÇALIYORDU..(EFSANE GERİ DÖNDÜ :))..

Edit:Benden başka "elensek daha mı iyi olur?" diye düşünenler varmış..Mesela ultrasmoventten şunu buldum.. http://ultrasmovement.blogspot.com/2008/06/o-ocuklar.html