15 Haziran 2008

filmlerde abazanliga mahkum yanci figuran

Aşağıdaki yazı cinnet geçirmiş bir ekşisözlük yazarına ait..Okurken bayaa bi güldüm..Artık yazarken nasıl bir ruh haline girdiyse..Ben de şimdi nasıl bir ruh halindeysem yayınlıyorum..Gazaam mübarek olsun..(bol küfür içeriyo ayrıca...)


"adaletsizliğinden ötürü bu s.kik dünyaya küfretme nedeni. herkes bilir ki başrol oyuncusunu biraz ön plana çıkarmak kabul edilebilir ama fazlası da abartı be okur- yazarım. ne bileyim yani filmi izliyorum; her boku başroldeki kahraman yapıyor, sanırsın ki süpermen a.mınakoyim. kızı o kurtarıyor, en kral sigarayı o içiyor, parayı o kazanıyor, tüm kahvedekilere çayı o ısmarlıyor. en cilloptan at gibi hatunu yine o kırbaçlıyor. bizim yancı figüranaysa avucunu yalayıp şakşak etmek nasip oluyor. peh, sokarım ben böyle işe. nerde lan eşitlik, böyle mi olacaktı mınakoyim.

çocukluğumdan beri izlediğim bu tip her film ruhumu daraltmıştır. al sana kahramanla yancının diyaloğu. haa bir de kahramana herkes abi çekerken figüranı kimse s.klemez, adıyla hitap eder adama, hatta o adam bile değildir;

{nasıl olmuşsa olmuş figüran başrol oyuncusuna ilk defa kafa tutmuştur. biz filmi izleyip vay anasını sonunda dayanamadı ve isyan etti lan adam derken, başrol oyuncusu figürana tokatı basmıştır bile. ellerin kırılsın pezemenk}

- ben de seninle gazinoya gelmek istiyorum orhan abi, benim neyim eksik?
+ nsen gelmeyeceksin dedim ismail. bu biraz özel bir gece.
- ben de gelmek istiyorum. yeter lan a.mına korum böyle işin. her yerde sen popülersin. ben yanında sığıntı gibiyim. bana da yazık değil mi? he. biliyorum kızla buluşacaksın. ayla ile. ben de gelsem nolur sanki. ayla çok güzel bir kız.
+ nyeter uleyn [şrrrakkk] {aha bastı tokadı}
- ühühühühüh... sen... bana vurdun.... vur abi sen de vur. babam ben doğmadan evvel basurdan ölmüş.. annem de prostattan gitmiş. kimsem yok bi sen varsın, sen de vur bana abi..

o senaryonun içine tüküreyim ki ben, şu adamın tüm asiliği bir tokatla gittiği gibi şimdi jönümüz pişmanlıkla elemana sarılacak ve büyüklük yine kendisinde kalacak. olan tokatı yiyen figürana oldu a.mınakoyayım. ne zaman bitecek lan bu adamın çilesi.

- nafedersin ismail. sana vurmak istememiştim. gel sarılayım.. nbarışalım.
+ ühhüühüh. olsun abi sarıl.. canın sağolsun. sen yine benim abimsin.

hay s.keyim seni de abini de.. vurduktan sonra bile sen benim abimsin diye yavşayan adamın hakkını ben korumam arkadaş.. adam çaktı ya kulağının dibine, nasıl da yumuşadı hemen. s.ktir ne halin varsa gör.

keşke bir gün de böyle figüran gelse, jönü tahtından etse, jön evinde s.kini avuçlarken figüran fıstık gibi kızları götürse, jön yerde izmarit toplarken figüran marlboro sigara içse. ah ah, bunu gördüğüm gün artık gözüm açık gitmeyecek anasını satiyim."