24 Haziran 2008

Mini Seri:Lost

-----5. sezonla ilgili acaip spoiler :)-----

DANN (Lost başlarken çıkan gong sesi)
Jack gözlerini açtı..Önce etrafına bakındı..Lost adasının kumsalındaydı..Biraz gerisinde Kate yatıyordu..Jack kalkmak için gerindi..Bu sırada yaptığı ters hareket sonucu bağırsaklarındaki gazlar dışarıya hızla (hem de sesli bir şekilde) çıktı..
Hemen arkasına dönüp Kate'i kontrol etti..Tam da tahmin ettiği gibi Kate yüzünü buruşturarak kendine bakıyordu..Konuyu değiştirmek için "rahmetli John'un helvasıda ne güzeldi..En az 3 tabak yedim" dedi..Kate yüzünü daha fazla ekşiterek:
-"Haklısın..Sayende tüm ada şimdi helva koktu..İçinmi çürümüş anlamadım ki.." dedi..
-"Yapma Kate..Ben senin kokmuş ayaklarına bişey diyomuyum?Hem Sawyer aynı şeyi yapınca bişii demiyodun..Birlikte yaşa yalnız öle ne oldu.."..Kate ağlamaya başladı ve 'no Jack noo' diyerek uzaklaştı..

kıb(flashback başlıyor)
John Locke'un ölümünden sonra ada halkı 'oceanic six' ve benjamin'i geri çağırmış, uzun tartışmlar sonunda da bu 7 kişi adaya geri gelmişti..Hatta adada kalanlar gelenleri "alemin kralı geliyooor" tezahuratı eşliğinde gelenleri sırtına almaya çalışmıştı.. Lakin sıra Hurley'e gelince 2 kişi belini incitmiş biriside bileğini kırmıştı..
kıb(flashback bitiyor)

Jack -her zamanki gibi- elini boynuna koymuş gözleri yaşlı Emrah bakışıyla uzaklara bakıyordu..O esnada gözüne ateşin etrafına oturmuş Desmond,Hurley,Sawyer ve Benjamin takıldı..Yanlarına gidip oturdu..Desmond kayınpederi Charles Widmore'dan aşırdığı şaraplarla arkadaşlarına ziyafet çekiyordu..Bir şişe şarap kapan Jack Benjamin'in yanına oturdu:
-Anlat bakalım..Gerçek dünya nasıldı?
-Birşey anlamadım ki..Gittiğim dakikadan itibaren aksiyon başladı..Sonra orası senin burası benim Sayid'imle koşturduk durduk..Tam rahat edecektik Türk Milli takımının başına geçirmeye kalktılar..'Yapmayın ben fitboldan anlamam' diyorum adamlar 'yapma senin her zaman planın vardır' diyolar..Sonra buraya geldik işte..
-Evet o haberleri bende ekşisözlükten okudum..Sayid demişken niye bizimle içmiyo o?
-Ne biliyim..Dinlerinde içki içmek yasakmıymış neymiş..Hem namaz kılıyo..
-İnternette Sayid yanlış namaz kılıyo diyolar..Hem koltukaltı kılıda gereğinden fazla uzunmuş..Ne anlama geliyosa artık..dedi Jack ve şarap şişesini tepesine dikti..

kıb (flashback başlıyor)
Adaya ayak basan Jack hemen sakatlık çıkınca sinire kesmişti.."Daha adımımı atar atmaz iş çıktı..Ne biçim bi adaymış burası..Bensiz saadet neymiş tatmadım bilemem ki" serzenişleriyle hastalara girişmişti..O sinirle Sawyer'a biraz sert davranmıştı..Bunun üzerine Sawyer "Yavaş a cinci galpsiz..Karşında kutup ayısı yok..Zaten Kate'i de sana kaptırdım.." diye bağırmıştı..Jack tam Sawyer'a girişecekken araya Faraday girmiş yapmayın abiler diyerek ortalığı yatıştırmıştı..Daha sonra öpüşüp barışan bu ikili Aaron'u çekiştirdi..
kıb (flashback bitiyor)

Jack ormana bakarken "black smoke"u gördü..Kaçılın demeye kalmadan black smoke yanlarından geçip gitti..Jackin şaşırmış halini gören Sawyer:
-Heyecanlanma doktor..Rose ile Bernard yaşlanınca black smoke'u yanlarına verdik..Sağolsun O da kırmadı bakıyo onlara..
-Black smoke gidince The Others'lar naaptı?..
-Sorma Jack..Adamlar meğer sübyancıymış..Çocuklarıda ondan kaçırıyorlarmış..Geçen ay Arena diye bi ekip geldi..Hepsini toplayıp götürdüler..
Jack bunun üzerine sadece 'yapma ya' diyebildi.."Arena ekibi adaya nasıl ulaştı" bile diyemedi..
***
Adada akşam olmuştu..Ada sakinleri Orchid Hatch'ine toplanım akşam yemeğini yedi..Charlie'den yadigar gitarı kapan Miles gitarın sadece gitarın tepesine vurarak "ada sahillerinde bekliyorum'' şarkısını söyledi..Kate'in başı ağrıdığı için erken gitmesini fırsat bilen Jack kafasındaki soruları sormak için Juliet'in yanına gitti:
-Şimdi neredeyiz Juli..?
-Bilmiyormuş gibi davranma Jack..Tabi ki 5. sezondayız..
-Öyle değil..Ada dünyanın neresine taşındı?
-Büyük okyanusa taşındık..Buradan çıkan balıklar daha lezzetli..Sabah akşam balık yiyoruz..
Bilinmeyen bir sorunun cevabını öğrenen Jack "hmm" diyerek dudaklarını emdi:
-Bunu söylediğin iyi oldu..Bi de gerçek dünyada 'dört parmaklı heykelin sırrı ne?' diye soruyolar..Sırrını söylesene..
-Bir zamanlar adayı turizme açmayı düşündük..O heykeli de Ben 'tarihi eser lazım olur' diye Türkiyeden kaçırttıydı..Paramız yetmeyince sadece ayağını bıraktılar..Aracılarda bir parmağını aldı götürdü..Sonra turizmden vazgeçtik..O'nu da süs olarak oraya koyduk..
Jack her zaman ki gibi kafasını iki yana sallayarak güldü:
-Biz de o kadar merak etmiştik..Çeşit çeşit teoriler ürettik..Meğer tarihi eserdi ha..Peki Jacop kim?O'nu da söylersen çok makbule geçer..
-Jacop bir kişi değil..The Otherslar her 5 yılda bir aralarında seçim yaparlar..Seçilen 5 yıllığına Jacop olur..
-Peki şimdiki Jacop kim?..
-Kusura bakma O'nu söyleyemem..Bak 'Var mısın Yok musun'a..Adamlar Hamdi Bey'i açıkladımı?..Ben Julliet bi Acun Ilıcalı olamadı dedirtmem..
DANN (ekrandaa Lost yazısı belirir bölüm biter)

-----5. sezonla ilgili acaip spoiler :)-----

Bir Lost bölümünün sonuna geldik..Başka bir Lost bölümünde görüşmek üzere (Hem o zaman "pressly on lost" da yapacağım :) )... Biterken Şebnem Ferah-Kırmızı Rugan Ayakkabılar çalıyordu..

N.e.s