18 Haziran 2008

Sıfırla Ey Peri O Toplam Süreyi

Nostalji yazılarını pek sevmem..Çok şükür ki "aah aah nerde o eski günler" muhabbetine girecek yaşta da değilim..Ama bu hayatımın ilk (umarım tek) eski günler yazısını yazmama engel değil..(Size tavsiyem okurken alta tercihen zamanla ilgili duygusal bi müzik koyun..Daha güzel oluyor :) ..)

Eski zamanlar..Bu 2 kelime 6 hece 12 harften oluşan sıfat tamlaması (tamlananı duruma göre değişebilir..Örn. eski günler,eski bayramlar, eski dostlar vs.) nedense çok özlenir.. Hep bugünlerden daha mutlu olduğumuzu düşünürüz.. Nedeni bir daha geri dönülemeyecek olması mı yoksa kötü anıları unutup sadece iyilerini hatırladığımızdan mı bilmem..Ama özlenendir işte..Banada 'eski zamanlar' deyince Grand Prix III bilgisayar oyunu,Galatasaray-Milan maçı, Yonca Lodi-Anlatma ile Yaşar-Acıtmıyor Sevdan şarkıları aklıma gelir..Nedeni bunların hepsinin aynı zamana denk gelmesi..Daha doğrusu hepsinin Burçin-master ile hayatıma girmesi......(bol bol üç nokta)

Daha ilk okuldaydım..Tahminen bir şeker bayramıydı..Teyzemgil de Ankara'dan gelmişti..'Kuzen' kod adlı benim 'Burçin Abi' diye tanımladığım şahısta gelmişti..O bayram beni -diğer kuzenlerime yaptığı gibi- öğrenciliğine kabul etti..Artık ben de Burçin-master'nın 'sikicik'i * olmuştum :) .. "Küfür etme sanatı", "Erkek adamlık sanatı", "...... koduğumun kızlarını anlama ve kavrama dersi" gibi acaip dersleri can kulağı ile dinliyordum (okul derslerimi bile dikkatle dinlemezken bunları gerçekten dinliyordum..Hakkaten malmışım :) )..Derslerin adından anlaşılacağı gibi Burçin Abi'nin birşeyden anladığı yoktu..Ama anlatış tarzındaki güzellik beni pür dikkat derse yöneltiyordu..Derslerin sonunda gülmekten gözlerim yaşarırdı :) ..

Dersler bitince de bilgisayara yönelir 'grand prix' adlı formula 1 oyununu oynardık..Kim ilk oynayacak tartışması da pek güzeldi..Bilgisayar benim olduğu için mi bilmem ama benden tahminen 10 yaş büyük birine karşı hep üstün gelirdim :)..Neyse..Derslerle ve bilgisayarla ilgilemediğimizde de televizyonun başında olurduk.. İzlediğim Galatasaray-Milan maçını da asla unutamam..Bugünlerde benim fanatik Galatasaraylı olmamın nedeni Burçin-Master Jardel'in durumu 2-0'a getiren golüne kadar futbolcuların sülalerine envai çeşit şeyler yapmasıdır :)..

Sonra gittiler..Bende büyüdüm..Şimdi hayal meyal hafızamda o günler..Bilgisayarım artık hurda oldu..Şimdi kimbilir hangi çöplükte..Grand Prix III oyunumun Cdsi birkaç ay sonra kırıldı..O günden beri Yaşar dinlerken hüzünleniyorum..Yonca Lodiyi o günden beri dinlemekten kaçıyorum..Gs-Milan maçı Gstv'de yayınlandı..Ama izlerken o küfürleri duyamayınca sıkıldım zap yaptım..O günden sonra sevgililerim oldu..Ama o dersleri dinlerken aldığım zevkin %1'ini alamadım** ..Anlattığı hikayelerdeki aşıkların aşırı angut olması beni nasıl etkilediyse hiç kimseye deli gibi aşık olamadım..Sadece hoşlanabildim.. o kadar..Ekşi sözlükte birçok 'yaran küfür' buldum ama Burçin-master'nın küfürlerinin ski olamaz...........(yine bol 3 noktalı cümle)

Not:Bunu okuyan bir daha hiç görüşmediğimizi sanmasın..Bir çok kere Ankara'ya gidip derslerime devam ettim :)..3 yıl öncede efsane yine Aksaray'a geldi..Hem de Ankara'dan Aksaray'a Urfa otobüsü ile kaçarak :)..Yine beni bolca güldürdü..Bir şaka sonucu da canlı cansız birçok yakınlık kurduğum nesnenin başına acaip şeyler geldi :)..Küfür dağarcığım yine gelişti..Yeni bilgisayarımda daha güzel oyunlar oynadık (internetimizde vardı..Her gün yeni bir oyun indir-oyna :) )..Yine Gs maçı vardı..Hem de daha fazla küfür edebileceğimiz Tromsö maçı :) ..Ustam sağolsun okula kadar teşrif edip okulun kızlarını değerlendirdi (hatta erkekler arasnda birbirimize yakın yürüdüğümüz için ibne yaftası yedik :) ..Burçin-master'ya göre erkekler arasında iki kişilik boşluk olacakmış :) ) ..En geç 3 aya sonra yine Aksaray'a teşrif edecek ustam..Ama ben hala o günleri daha güzel buluyorum..Bu yüzden o günleri istiyorum ey peri..Sıfırlasana o toplam süreyi***..

*sikicik:nasıl Zen-master'lar öğrencilerini çekirge diye çağırıyorsa Burçin-Master da öğrencilerini sikicik diye çağırırdı :)
**Sonradan öğrendim ki Burçin-master'in kendi başından geçmiş gibi anlattığı hikayeler 'şehir efsaneleri'nden çalıntıymış..
***Bu sözü Vedat Özdemiroğlu'nun 'Selam Dünyalı Ben Türküm' kitabında "Sıfırla ey peri o toplam süreyi" olarak görmüştüm..O kitabı da o günlerde okumuştum..Bu yüzden başlık olarak kullandım..

Biterken Yaşar-Acıtmıyor Sevdan çalıyordu(Bu yazıyı yazarken dinlemek için özel indirdim :) )