8 Temmuz 2008

insan mısınız?


Geçtiğimiz wimbledon finali yan tarafta görmüş olduğunuz 2 insan görünümlü yaratık tarafından oynandı..Yaratık diyorum çünkü onların sahadaki performanslarını bir insanın gerçekleştirmesi imkansıza yakın (ben yoruldum onlar yorulmadı)..Şimdi backhand-forehand diyerekten anlatm isterdim maçı..Ama hem o kadar tenis bilgim yok hem o kadar çok şey olduki yazmaya üşendim..
Aslında çarşambanın gelişi salıdan belliydi..Maçın hemen önceinde yayınlanan "f1 ingiltere gp" bize günün sıradan bir gün olmadığını fısıldadı..Öyle ki arabalar pistte dönmekten sıkılmış,kendi etraflarında da dönmeye(bkz.spin atmak) başlamışlardı..Massanın attığı spinleri bırakın ben istatistikçiler sayamadı..Sonunda yarışı -ileride unuttuğumuz- Hamilton rahat kazandı..

VE SONRA..Anlatmaya kelimelerin yetmeyeceği spikere göre "epiksi maç"başladı..İlk 2 seti Nadal -anlamadığım bi şekilde- aldı..anlamadım..çünkü maçta kimse birbirine üstünlük kuramadı..Hatta federer'in oyunları nadal'ınkine göre daha hızlı sonuçlandı(aceler filan)...Ama Nadal 2-0 öndeydi..
3.set..İki tenisçi birbirinin oyununa ellemeden 4-4'e kadar geldi(tabii alınan olağanüstü sayıları yazmıyorum).. 9. oyunda(federerin oyunu) Nadal 40-0 öne geçmesine rağmen Federer önce oyunu sonra tie-break'le seti almasını bildi..Araya45 dk. yağmur molası girdi ama olsun..4.sette 3. sete benzedi ve Federer Nadaldan -iki kere şampiyonluk puanı kullandırmasına rağmen- seti aldı..
5. set hepsinden bir level üstündü..Normal şartlarda yorulması gereken tenisçiler daha da bir azmış karşı tarafa olan gücüyle saldırmaya başlamışlardı..Öyle bir an olduki setler 2-2, oyun 6-6 iken durum 30-30'du..Sonra Allah "yürü ya Nadal" dedi ve Nadal önce oyun kırdı sonra da oyununu alarak federerin 5 yıllık egemenliğine son verdi(bu sırıda maçtan sıkılan gwen stefaninin federeri desteklemesine rağmen maç bitince gülümsemesi dikkatlerden kaçmadı..birde borg mu ne rekoru kurtardığı için kikirdedi)..
Son sayı ile yere yatınca ben "Nadal kesin yoruldu sabaha kadar kalkamaz" dedim ama kendisi yerinden kalkıp damdan dama dolaştı(tarihte ilkmiş)..Sonra (t.s ile 11.30 gibi) maça yakışırbir şekilde kupa töreni oldu..tam hava kararırken filan..7 saatlik(net 5.30 saat oynandı sanırsam) yorucu maçta bitti..Tabi aceto'nun deyimi ile "ne bu bir maçtı ne de bu ikisi insan"...

Not:Cnntürk'e dava açacağım..zira onlar yüzünden -3.00 ile 11.30 arası- televizyon başındaydım..gözlerim bozuldu(Allah tv-koliklere sabır versin:))..
not2:Konuyla ilgil lappappa ile aceto balsamico da yazı yamış..okuyun derim..
not3:bunlarda maç sonu fotoğrafları..ne yalan söyleyim nadalcıyım..onun kadar bende sevindim..