26 Ağustos 2008

Fashion Forecast

Sevgili Müge sonunda "bağyanlara özel" blogunu sonunda açtı(linki sağda bir yerlerde bulabilirsiniz)..Bu yeni blogda modadan mı ne bahsedecekmiş neymiş...Bildiğiniz gibi modadan pek anlamam..Bundan birkaç post önce bunu dile getirmiştim..Mesela benim için Milano diyince İnter ve Milan takımlarından başka birşey gelmez..Ama bu yeni blog benim Müge eşşeğinin aklına karpuz kabuğu düşürmem sonucu açılmış(Mügenin yalancısıyım)..Bu yüzden kendimi biraz sorumlu hissettim..Mügeye moda hakkında dahice fikirlerimi verebilemek;onun da bu engin bilgilerimin kıyısından köşesinden yararlanabilmesini sağlamak için (o kadar güzel sallıyordum ki kendimi durdurmaya kıyamadım) moda hakkında biraz beyin fırtınası yaptım..Tabii bu daha çok takoz bir arabanın çalışabilmesi için arkadan ittirilmesine benzedi..Ama ben yılmadım..Araştırmacı yazar kimliğimle(gardrobumu araştırdım) oturma organımdan gelen sallama yeteneğimi birleştirerek bu şaheseri ortaya çıkardım..Adına da "Erkek giyim modası" dedim..Erkekler aşşağıdaki maddeleri okuyup-uygulayarak (üstüne üflerlerse güzel olur) önümüzdeki yüzyılın modasının ince noktalarını yakalamış olurlar..Müge ve moda blogu oluşturmayı düşünen diğer bağyanlarda bu yazıyı tekrar tekrar okusun..Hatta kendilerine notlar çıkarsınlar ondan sonra yazsınlar(-vay anam vay diyim ben sana)..Bundan sonra konusu -atıyorum- metal müzik,bohem tarzı hayat,sanatsal fotoğraf çekme,şarap çeşitleri olan bloglar açmayı düşleyen yazarlar buraya yazsın..Önce gazı vereyim sonra konu hakkında süpersonik bilgilerimi paylaşıyım...Neyse..İşte karşınızda "erkek giyim modası hakkında süper ipuçları"...

-T-shirt+kot pantolon+chuck taylor model convers 3lüsünden oluşan kıyafet gayet güzel ve rahattır..

-Dolabınızda bir keten pantolon ile bol cepli, şişkin -gitarcı pantolonu diye tabir edilen- yeşil pantolondan bulunsun..Özellikle ikincisi..Bazı yerlere çok iyi gidiyor..Hem de çok rahatlar..

-"gitarcı pantolonu"nun üsütne mal gibi t-shirt geçirmeyin..Onun yerine -tercihen- hafif renkli kırışmış gibi duran gömekler var..Onlardan giyinin..

-Conversiniz eskimeye başladıysa bir tekine turuncu bir tekine yeşil bağ geçirerek yeni bir hava yaratabilir/milleti uyutabilirsiniz..Güzel tepkiler bile alırsınız...Ya da gidip yeni bir converse alarak bu şarlatanlık kısmını atlayabilirsiniz..

-T-shirtünüzün önünde salakça yazılar olmasın (örn.çok sarhoştum vs.)..çok antipatik..Bulabilirseniz yazısız alın..

-Kışın sweat-shirt giyin..Özellikle yatay çizgili olanları entellektüel hava veriyor..

-Çalışıyorsanız değişik desenli/şekilli kravatlar denemeyin..Hiç yakışmıyor..Onun yerine takın sade renkli krvatınızı..İnanın daha güzel..

-Ayrıca siyah bir gömleğiniz olsun..Arada sırada siyah takım elbisenizle onu giyin..Mor veya kırmızı kıravatla çok güzel oluyormuş..Ben diyenlerin yalacısıyım..

-G-string,parmak arası terli gibi şeylerden uzak durun..Özellikle g-string..Giydiyseniz de dakika başı düzeltmeye kalkmayın..İğrenç (ama çok iğrenç) bir görüntü..

-Öğrenciyseniz süveter diye tabir edilen yün atlete benzeyen şeyin üstüne rozet takmaya kalkmayın..Ceketlere takmak için üretilen bir malzemeyi süvetere takmak çok salakça(Onun yerine kolye deneyin daha güzel)..

-Benim gibi zayıfsanız yazın bilekliklerden vazgeçmeyin..İskeletor gibi kollarınız gözükmez..

-Bileğinize yakışıyorsa bir bez parçası bile bağlayabilirsiniz..Şahsen ben gördüm..Adama gayet de yakışıyordu..

-Bileklik dışında kullanacağınız aksesuarların bir işlevi olsun..Boşuna taşımayın..

-Özellikle ultra küçük bel çantalarından uzak durun..Onun içine ne sığdırmaya kalkacaksınız Allah aşkına?

-Gözlük kullanıyorsanız güneş gözlüğü kullanamadığınız için üzülmeyin..Normal gözlük daha karizma duruyor(bkz.Kedi ulaşamadığı ciğere pis dermiş)...

-Sakın kalın kenarlı gözlük almayın..Arada bir moda olsada modası çabuk geçiyor..

-Bekarsanız t-shirtleriniz çoğunlukla siyah olsun..Böylelikle "ay hemen kirlendi" sorununuz olmaz..

-Pantolonlarınızın cebine Allah ne verdiyse tıkıştırmayın iğrenç duruyo..Onun yerine ceket ceplerini tavsiye ederim..

-Kemer diyip geçmeyin..Bir kemer bile herşeyi değiştirebiliyo..Paraya kıyıp iyi bir kemer alın..

-Her gördüğünüz şeye özenip her yerde o ürünü aramayın..%70i size yakışmaz..Adam iyi taşıyo işte..

-Alışverişinizi Boyner,Collezone gibi bol ucuzluk olan yerlerden yapın ki sonradan "ay hemen niye böyle oldu o kadar para vermiştim halbuki" gibi cümleler kurmayın..

-Yazıyı "moda insanın kendine yakışanı giymesidir" gibi tırt bir cümleyle bitireceğimi düşünüyorsanız yanılıyorsunuz..Sırf yakışıyor diye ispanyol paça pantolon+bonus saçlarla önünüzden biri geçse moda mı olacak?Hayır efendim..Moda insanın kendine yakışanı giymesi değil en basit olanı giyinmesidir..

Biterken birşey çalmıyordu...