5 Kasım 2008

Oğluma Mektup


Şşt. Evladım. Naber lan? Nasıl gidiyo hayat :). Sen bu mektubu okurken muhtemelen 15inci doğum gününü kutluyor olacaksın. Şimdi "baba bu ne yaa?nerden çıktı bu" diyosundur. Sus lan. Birşey yazmışız oku işte. Ergenlik çağındasın, duygusal sorunların var filan demem dağıtırım ağzını yüzünü. Anneye babaya karşılık verme eşşoğleşşek...

Neyse. Sana nelerden bahsedeceğim inan hiç bilmiyorum. Daha ne iş yapıyorum, nerde oturuyoruz, adın ne...onlardan da haberim yok. Hatta anneni bile şu an tanımıyorum. Ne entresan di mi? Şimdi O oturmuş kime mektup yazmaya çalışıyodur kimbilir...... öhm.. pardon dalmışım. ne diyodum? hah. ama yazıyorum işte. Yazacak konu bulamadım çünkü. Bu yazıyı blogumda yayınlamak için yazıyorum aslında. Sonunda "biterken x çalıyordu" diye birşeyle karşılaşırsan nedeni budur. Hatta neden hep sonda söylüyorum? Mesela "candan erçetin - gamsız hayat" çalıyor şu anda...Bunlardan bana ne diyor olabilirsin. Belki de "mırmırmır...ha evet ya...mırmırmır" şeklinde hızlıca okuyup geçiyorsundur. Bunun için sana kızamam. Ama ben seni bugünlerde de düşünüyorum bil istedim. "Ne yapıyorsun benim için baba" dersen bozuk paralarımı biriktiriyorum derim. Şimdiden 24.95 ytl birikti bile. Daha senin doğmana 15 yıldan fazla olduğunu düşünürsek o zamana kadar bayaa yüklü bir meblağ olmuştur.
---
Bu arada yanımda Burak Amcan sürekli beni de yaz beni de yaz diyip duruyo. Sen tanımaz olabilirsin ama babanın Burak isimli bir arkadaşı var. Şerefsizin önde gideni kendisi*. O ana kadar yasaklamadıysam şimdi söyleyim Burak amcan gibi serseri tiplerle gezmeni yasaklıyorum. Sus. İtiraz etme.
---

Öhm. Neyse oğlum. Sanırım çok sıkıldın. "Üff daha ne zaman bitecek" diye alt tarafa baktığını hisseder gibiyim. Çatlama..Birazdan bitiriyorum. Annenin karnında nasıl 9 ay durduysan artık. Hayret bişi. Satırlarıma son vermeden önce söylemek istediğim bazı şeyler var. Mesela senin gibi bir oğlum olduğu için çok pişmanım. Doğduğun gün (yani bu mektubu okuduğun gün) olmaz olsun. Keşke annen seni doğuracağına taş doğursaymış. Ayrıca sana para biriktirmeme kararı aldım. O parayı şimdi gidip Burak amcanla yiyeceğim. Kendin çalış kendin kazan paranı. Hizmetçin yok burada. Şimdi kaybol gözümün önünden.(çocuklardan nefret ediyorum...)

Sevgiler
Baban

Biterken "Hayko cepkin-bilmezsin" çalıyordu...