20 Temmuz 2009

Rock'n Coke '09


Bu sene 6.'sı düzenlenen Türkiye'nin en büyük açık hava festivali Rock'n Coke , yine her sene olduğu gibi hızlıca gelip coşturdu geçti. :P

İlk defa sanırım 2003 yılında başlamıştı bu festival. Ben 2005'ten beri hiç kaçırmadan izlerim , gerçekten çok iyi bir etkinlik. Bu sene canlı canlı İstanbul Park'ta izlemek istiyordum fakat olmadı. İstanbul Park demişken, evet bunu söylemek benim de garibime gitti, Rock'n Coke her sene Hezarfen Hava Alanı'nda yapılırdı, neden bu sene İstanbul Park'a taşındı acaba.

Bunun yanında, festival her sene Eylül'ün ilk haftasının haftasonları (düşük bir cümle oldu sanki :P) yapılırdı. Ama bu sene Temmuz'un ortasında yapıldı.. Acaba neden :P

Her neyse biz müzik severler için zaman mekan fark etmiyor ne de olsa (: . O yüzden bu konu üzerinde durmak gereksizdir.


2003'ten 2009'a kadar bakalım hangi yerli yabancı ünlüler Türk rock'çıları coşturmuş.. Aslında sadece Türk rockçılar değil, yabancı ülkelerden de gelen bir sürü genç de katılabiliyor. Özellikle sanırım 2005'teydi , Türk'ten çok yabancılar vardı Rock Kasabası'nda.

2003 Rock'n Coke
O sene ilk defa yapılmıştı bu etkinlik. İlkler hep unutulmaz olur ama ben o sene izlemediğim için neler oldu neler bitti bilemiyorum haliyle.
06-07 Eylül tarihlerinde yapılmış.Üstte de dediğim gibi Eylül ayının ilk haftasonuna denk gelen günleri bunlar.Hezarfen Havaalanında..
Bakalım hangi ünlüler katılmış..
Pet Shop Boys,Sugababes,Hooverphonic başta olmak üzere Athena, The Delgados,MFÖ,Simple Minds,Nil Karaibrahimgil
gibi daha bir çok isim..

2004 Rock'n Coke
Bu sene ben Rock'n Coke adında bir festival olduğunu öğrenmiştim. O kadar çok reklamı çıkıyordu ki (: . 2003'te sanki o kadar çok reklam yapılmamıştır. Eminim aranızda hatırlayan vardır, The Rasmus'un in the Shadows parçasının introsunun fon müzik olarak kullanıldığı reklamı (: .

Hmm bu sene de Ağustos ayında yapılmış..21-22 Ağustos Aylarında (: . Ve yine Hezarfen Havaalanında.

Bu festivale katılan ünlüler ;
The Rasmus , 50 Cent , yine MFÖ ve Athena, Kargo ve daha bir çok yerli yabancı grup ve sanatçılar..

Şimdi hepsini tek tek yazamıyorum o kadar çoklar ki (: . Ama benim için en unutulmazı Rasmus (: canlı izlemedim ama video paylaşım sitelerinde bulabilirsiniz.. Zaten o seneden sonra o grubun da hayranı olmuştum.

2005 Rock'n Coke
Bu sene TV başından kalkmayıp , tüm bir haftasonumu festivali izleyerek geçirmiştim. Bir çok Türk'ün yanında yabancılar da vardı diye hatırlıyorum. Ve yanlış hatırlamıyorsam, Ceza da sahneye çıkmıştı ve bu yabancı arkadaşlar buna bayağı bir tepki göstermişlerdi. Nedendir pek bilmiyorum ama sanırım bu müzik türüyle alakalıydı. Sonuçta bir rock festivali ve sahneye Türk rapçi çıkıyor. Fakat burda yabancılar haklıydı Ceza haksızdı demek de doğru olmaz. Ne de olsa Ceza ben Rock'n Coke'a çıkayım diye gelmemiştir, onu çağırmışlardır, o da gelmiştir. Yani iki taraf da haklıydı. Her neyse o kadar büyük bir olay da değildi zaten.

02-03 Eylül tarihlerinde Hezarfen Havaalanında kuruldu. Bu sefer daha çok büyük isimler vardı bence. Bunların başlıcaları;

The Cure, Korn, The Offspring, Skin (Skin, ilk parçasında gitaristin boynunu ısırmıştı hatta xD ), Apocalyptica

onların yanında

Şebnem Ferah, Manga,Pamela, biraz önce dediğim gibi Ceza,Rashit falan.

2006 Rock'n Coke

O sene 4.sü düzenlenen xD diye başlamayayım yine. 2006 çok iyiydi ya. Özellikle benim favori gruplarımdan 'Placebo' vardı. Gerçekten gitmeyi çok istemiştim ama olmadı naparsınız :P . Bunun yanında, TV de vermedi Placebo'nun programını.Ya ne kadar şanslıymışım (:.

02-03 Eylülde Hezarfen Havaalanında, biletler biletixte :P. Bu lafı da reklamlar sayesinde çok duymuşsunuzdur (: .

Muse, Placebo , Editors , Kasabian , Portecho , yine Şebnem Ferah (ben iki sene üst üste Şebnem'i görünce her sene geliyor herhalde demiştim ) , Duman, Vega vs vs..

2007 Rock'n Coke
Bu sene ben Silifke'de olduğum için izleyememiştim.Hatta sinir olmuştum (: . Her sene Silifkeye gideriz ama Ağustos'un başlarında. Bu sefer Eylülde gitmiştik.Anne'den Silifkeli olduğumuz için de gitmek zorundayız zaten.

Bu sene katılan gruplar da her zamanki gibi süperdi.

The Smashing Pumpkins, Chris Cornell , Franz Ferdinand (reklamlarda da bu grubun bir şarkısının müziği kullanılıyordu hatta :P), Within Temptation,Manic Street Preachers, Pentagram, Hayko Cepkin, Özlem Tekin , Aslı....

01-02 Eylül de Hezarfen Havaalanında düzenlenmişti.

2008 Rock'n Coke
2008'de festival iptal edilmişti. Nedenini tam olarak bilmiyorum ama işte gelecek yabancı gruplar sorun çıkarmış, geçen sene izleyiciler doğru durmamış gibi bir sürü dedikodu vardı. Ama tabii ki bu gibi sebeplerden dolayı olduğunu hiç sanmıyorum..
Her neden bilinmez ama 08'i ben merakla bekliyordum çünkü 2007de de izleyememiştim. Böylece iki sene üst üste izleyememiş oldum (: .

2009 Rock'n Coke
Dün akşam bitti (: . Tamamını yine izleyemedim . Bu sefer İstanbul Park'a gitmeyi planlıyordum. Günlük alıp sadece pazar günü sevdiğim grupları izleyeyim diyordum, görmek istediğim iki grup (Linkin Park ve Kaiser Chiefs) da şansıma aynı gün çıkıyordu yani günlük bilet ve bir sahne önü alıcaktım ki Biletix'te Linkin Park'ın Sahne Önü'nün biletlerinin tükendiğini görünce o kadar yolu gidip de en önden izleyememek boşa masraf olur diye düşünerek (çünkü İst. çok uzak ve boyum da kısa olduğu için :P önden izleyemezsem hiç izleyemem) gitmedim.

18-19 Temmuz tarihleri arasında bakalım İstanbul Park'a hangi ünlüler gelmiş;

Linkin Park , Kaiser Chiefs ,Nine inch Nails , the Prodigy , Hayko Cepkin , Emre Aydın , Howling Bells , Jane's Addiction, Juliette Lewis vs . vs..

İşte böyle. Bir Rock'n COke'un sonuna daha geldik (: . Sıkı takipçileri var mıdır burada bilmiyorum ama ben iyi bir takipçi olduğumu düşünüyorum (:.

Emeğe Saygı :P İyi okumalar (: