4 Ağustos 2009

"Teknoloji Çağı"ndan Beklentilerim

Bilim adamları mı? Mucitler mi? Tasarımcılar mı? Endüstriyel tasarımcılar mı? Girişimciler mi? Her kim yapacaksa aşağıdaki maddeleri en kısa zamanda hayatımda görmek istiyorum..Yoksa kimse yanıma gelip "teknolojimiz şöyle gelişti, teknoloji çağındayız ehehe" demesin..İnanmam!..Bana ne kare karpuzdan, erkekler için üretilen sütyenden, 3g'den? Teknoloji çağı denilen şey bu değil..Buradan tüm insan ırkına sesleniyorum..Elimizi çabuk tutalım..Söz..Fikirler için telif hakkı falan istemeyeceğim (endüstriyel tasarımcılar dışında..bir gün onlara rakip olabilim çünkü..onlara kazanç sağlamak istemem)..Yeterki yapalım biz bunları..evet..

@Nescafe 3'ü 1 aradalar gibi herşeyi içinde olan ev yemekleri..Biz sadece suyu ısıtalım ve malzemeleri içine atalım..Tuzu-şekeri bile içinde olsun..Benim gibi yumurta kırmayı bile bilmeyen, sadece makarna yapabilen insanlar için çok büyük bir icat olur...

@Solak insanlar için cezve, makas, çaydanlık vs..Aslında böyle ürünler var (hem de yıllardır) ama sadece bir müzede sergileniyor..Seri üretime geçilsin mümkünse..Genç solaklar olarak rahatsızız..Bir cezve kullanmak bile türlü şaklabanlıklar istiyor (sağ elinizi sol eliniz kadar geliştirmeniz lazım)..Resmen görmezden geliniyoruz, asimile edilmeye çalışıyoruz..

@3D gözlüksüz izlenebilen 3D film..Gözlüğü bulabilen var bulamayan var..Bir 3d gözlüğü bulamadığım için ben 3d film izleyemeyecek miyin yani? Ayrıca ben mecbur muyum o abidik gözlüğü takmaya..Gözlüklü bir insanım bir de..O kartondan gözlükler normal gözlüğün üstüne tam olmuyor..Şunu gözlüksüz izlenebilir hale getirin 3d filmleri şebek gibi izlemeyelim..

@Seyyar Samimiyet makinesi..Yalan makinesinin bir gelişmiş modeli..Uzaktaki bir kişiye makineyi doğrulttuğunuzda doğru söyleyip söylemediği ortaya çıkıyor..Ekstra olarak samimiyet ölçüyor.."Acaba bunu içten mi dedi beni başından göndermek için mi dedi" derdi de ortadan kalkıyor..

@Kablosuz Mp3-player..Mp3çalarlar bluetooth ile çalışsın mümkünse..Kulağımıza küçük bir parça yerleştirelim yeter..O kablolarla uğraşmayalım..Sürekli birbirine dolanan kablolar filan..rezalet...

@Damacana konrol hapı..Son yaşanan olaylardan sonra lazım bu haptan..Suya hiçbir zararı olmayan hapı suya atalım, su değişik bir renge dönerse anlayalım ki damacananın başına bir iş(!) gelmiş..Yeniden gönül rahatlığı ile su içebilmemiz için çok gerekli bir aparat..

@İstemediğimiz görüntüleri sansürleyen gözlük..Aynı televizyondaki gibi istenmeyen görüntüyü mozaiklesin-sansürlesin..Biz istemediğimiz görüntüyü bildirelim, bir daha karşımıza çıktığında gözlük otomatik olarak çalışsın..

@Cesur Yeni Dünya'daki gibi çocukların doğmadan karakterine müdahale etme makinesi..Kitaptaki gibi elektroşokla mı olur, başka birşeyle mi olur bilmem ama hemen icat edelim..Seçmece çocuk yapabilelim yani..

@Tak-konuş dil kartları..Dilimize yerleştirilen bu çiple birlikte sular seller gibi Japonca, İspanyolca filan konuşabileceğiz.. Bilim adamlarının dediğine göre 2012'de icat edilecekti..Ama bir gelişme yok şu ana kadar..

@Hatıra Çıkarma makinesi.. Harry Potter'daki düşseli gibi birşey..Yanımızda kamera-fotoğraf makinesi olmadığı anlarda yaşanan hatıralar için yapılsın..İstediğimiz anıyı çıkarttırabilip diğer insanlara da gösterebilelim..

@Ruh haline göre değişen duvar rengi..Yüzüğü var duvarı niye olmasın? o anki ruh halimize göre renk değiştirsin..Mutluysak bulutlar açsın, üzüntülüysek bir yağmur havası filan oluşsun duvarda..

@"Cennet Mahallesi-Dest-i izdivaç-Yemekteyiz-Seda Sayan"sız televizyon..Biliyorum..Üretmek çok zor ama şansımızı bir deneyelim (bunlar yüzünden artık televizyon açmıyorum)..

@Her eve Ashley Williams...Diğer isteklerim olmasa bile lütfen bu isteğimi gerçekleştirin..Herkes istemese de olur (hatta istemesinler)..Benim evime bir tane gönderin lütfen..Kendisini klonlayacak mısınız, başka birşey mi yapacaksınız bilemiyorum..Ama LÜTFEN...Ben evimde bir Ashley Williams istiyorum...Lütfeeen :'(.. ( :) )

@Beyin gücü ile çalan telefon..Zorda kaldığımız anlar için..Diyelim ki hemen kurtulmamız gereken bir insan var..Telefonumuz beynimizden gelen uyarılarla çalmaya başlasın, biz de "aman çok önemli bir işim var sonra görüşürüz" diyerek ortamdan hemen uzaklaşalım..

@Konuşmalarımızı kağıda döken kalem..Konuşarak yazı yazmamızı sağlayacak..Mahkemelerde de büyük kolaylık ayrıca.."Yaz kızım" cümlesi tarihe karışacak böylelikle..(aa bu kalemi çalıştırmak için "yaz kalem" dememiz yeterli olsa :))

Evet..Ben gelecekten bunları bekliyorum.. Birkaçı gerçekleşirse memnun olurum.. O zaman "teknoloji çağı" başlamış olur benim için..Bir yazının daha sonuna geldik.. Kendinize iyi bakın efendim :)